قاسم اکبری

بدبنال نشر گزارش کمیسیون بین‌المللی آزادی‌های مذهبی وزارت امور خارجه امریکا که افغانستان را به عنوان بدترین کشور از نظر آزادی مذهبی شناخته، خبزگزاری بخدی با یک تن از افغان‌ها از تبار هزاره مصاحبه کرده که به دلیل آزاز و اذیت‌های مذهبی دین خود را ترک کرده است.

قاسم اکبری اهل ولایت بلخ افغانستان و از هزاره‌های این ولایت است که گفته در اعتراص به خشونت‌های دینی از جانب طالبان، او دین اسلام را ترک و به آتئیسم یا خداناوری گرویده است.

کمیسیون بین‌‌المللی آزادی‌های مذهبی امریکا در گزارش سالانه‌خود افغانستان را یکی از بدترین کشورها در جهان از نظر آزادی مذهبی‌ معرفی کرده و نسبت به تشدید خشونت علیه اقلیت‌های مذهبی ابراز نگرانی کرده است.

در گزارش آمده که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، اقلیت‌های مذهبی مورد آزارواذیت قرار گرفته و به‌خا‌طر باورهای مذهبی‌شان بازداشت و کشته می‌شوند.

گزارش افزوده است، اسناد موثق وجود دارد که طالبان اقلیت‌های مذهبی از جمله مسیحیان و خداناباوران را خانه‌به‌خانه جست‌وجو می‌کنند و آنان ناگزیرند عقایدشان را پنهان کنند.

همچنان در گزارش آمده که بسیاری از سیک‌ها و هندوهای افغانستان با آمدن طالبان کشور را ترک کرده‌اند و برخی از گروه‌های مذهبی دیگر مجبور شده‌اند مراسم‌ مذهبی‌شان را در خفا برگزار کنند.

در این گزارش به تشدید خشونت علیه هزاره‌ها اشاره شده و نسبت به افزایش حملات داعش بر اقلیت‌های مذهبی اظهار نگرانی شده است.

در بیست سال اخیر، بارها طالبان اقلیت‌های مذهبی مانند هزاره‌ها را در مسیر جاده‌ها  از موترها پیاده و به صورت گروهی آنها را به رگبار بستند.

هنچنین طالبان و گروه داعش همواره گردهمایی‌ها، بیمارستان‌ها، مکاتب و کورس‌های آموزشی هزاره‌ها را مورد  حمله قرار داده‌اند.

در افغانستان کسی جرات این را ندارد تا در باره آزادی‌های دینی و یا عدم علاقه‌مندی به دین صحبت کند، قاسم اکبری از محدود افغان‌های است که به صراحت در این مورد صحبت کرده است.

او که در سویدن پناهنده است گفته که به دلیل خشونت دینی و آنچه طالبان و دیگر گروه‌های تندروی مذهبی به هم‌کیشان و هزاره‌ها در افغانستان انجام داده، به خداناوری روی آورده است.

آقای اکبری گفته که هیچ گروهی آتئیسم نتوانسته است به ا ندازه طالبان به اسلام ضربه وارد کند. او طابان را منبع خشونت دینی خوانده که در برابر دیگر افراد جامعه که هم مذهب آنها نیستند با نهایت خشونت برخورد می‌کنند.

اظهارات قاسم اکبری، می‌تواند بخشی از اعتراف به تایید گزارش کمیسیون آزادی‌های مذهبی امریکا قلمداد شود، گزارشی که می‌گوید اقلیت‌های مذهبی در افغانستان مجبور می‌شوند مذهب و یا محل زندگی خود را ترک کنند.

این کمیسیون از مقام‌های امریکایی خواسته که افغانستان را در ردیف کشورهای «نگرانی ویژه» قرار دهند و به موضوع آزادی مذاهب در گفت‌وگو با طالبان اولویت ببخشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *