قرار است امروز در چندین شهر دنیا از جمله آلمان، فرانسه، یونان، سویس، پاکستان، امریکا و برازیل تظاهرات در اعتراض به گفتگوهای احتمالی در باره به رسمیت شناختن طالبان در نشست دوحه برگزار شود.

برگزار کنندگان این تظاهرات از چند روز قبل فراخوانی را در این باره منتشر کردند و از شهروندان افغانستان در کشورهای مختلف خواستند که در این تظاهرات شرکت کنند.

انتظار می‌رود فردا (دوشنبه) نشستی به میزبانی دبیرکل سازمان‌ملل و با حضور نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان در دوحه قطر برگزار شود.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با نشر توییتی گفت که است برگرداندن تمام اقداماتی که حقوق زنان افغانستان در کار را محدود می‌کند، موضوع کلیدی [نشست] است.

او نوشته است “برای دسترسی به میلیون‌ها نفر در افغانستان که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، برگرداندن تمام موانع کار زنان کلیدی است. افغان‌ها به کمک‌های فوری نیاز دارند. برای اطمینان از ارائه آن حضور زنان اساسی است.”

هر چند سخنگویان سازمان‌ملل اعلام کردند که موضوع به رسمیت شناختن طالبان در صلاحیت سازمان‌ملل نیست اما اظهارات امینه‌محمد، معاون دبیرکل این سازمان، هنوز از نگرانی‌ها در این باره نکاسته است.

امروز معترضان در اسلام‌آباد پایتخت پاکستان هشدار دادند که به رسمیت شناختن طالبان پا گذاشتن جامعه جهانی به گلوی مردم افغانستان است.

در قطعنامه‌ای که معترضان صادر کردند آمده است: “ما از سازمان ملل‌متحد قاطعانه و جدی می خواهیم تا از هرنوع بحث در خصوص به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان به خاطر ارزش‌های انسانی مردم افغانستان جدا خودداری کند.

گزارش شد که شهروندان افغانستان امروز در شهرهای دوسلدورف، پاریس و استراسبورگ تظاهرات کردند.

برگزار کنندگان این تظاهرات می‌گویند که قرار است در ۱۵ شهر دنیا بر علیه احتمال گفتگو بر سر به رسمیت شناختن طالبان تظاهرات شود.

سمیع‌دره‌یی از فعالان حقوق بشر و از حامیان برگزاری تظاهرات، نشست دوحه را معامله‌ای سرنوشت مردم افغانستان خواند و گفته است: “قرار است افغانستان به طور رسمی به چنگال اختاپوس طالبان تروریست واگذار شود.”

آقای دره‌یی از شهروندان افغانستان خواسته است که در تظاهرات شرکت کنند.

عباس بصیر، وزیر پیشین تحصیلات عالی افغانستان در تظاهرات دوسلدورف، آلمان مدعی شده است که در دو سال گذشته تلاش‌هایی برای «تطهیرسازی طالبان» در سطح جهان در جریان بوده است.

او گفت که این تلاش‌ها پس از اعتراضات مردم افغانستان با شکست مواجه شد و حالا نوعی دیگری از تلاش‌ها به گفته او به راه افتاده است که جهان را ناگذیر به معامله با طالبان می‌کند. آقای بصیر اظهارات امینه‌محمد را بخشی از این تلاش خواند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *