در یک حرکت کم‌سابقه حداقل در سه ماه گذشته، شماری زنان که خود را اعضای ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان می‌خوانند اعتراضی خیابانی در کابل راه‌اندازی کرده و در برابر به رسمیت شناختن طالبان از سوی سازمان‌ملل واکنش نشان دادند.

طالبان اعتراضات خیابانی زنان را به شدت سرکوب کرده و در حداقل سه ماه گذشته، هیچ اعتراض خیابانی علیه گروه در کشور راه اندازی نشده بود. معترضان بیشتر در مکان‌های سربسته و با چهره‌های پوشیده در برابر سیاست‌های طالبان اعتراض کرده‌اند.

زنان که روز شنبه (۹ ثور) در کابل تجمع‌کردند، گفتند که به رسمیت شناختن طالبان حتی گام‌های کوچک در این عرصه به معنای به رسمیت شناختن تروریزم است.

در قطعنامه‌ای‌ شش ماده‌ای که زنان معترض منتشر کرده آمده است: “جامعه جهانی می‌داند که طالبان حقوق زنان را به گروگان گرفته‌اند تا روی آن در مورد به رسمیت شناخته شدن‌شان با دنیا معامله کنند و در این راستا تا تعیین خط سرخ برای سازمان ملل‌متحد و نقض تمام پیمان‌های بین‌المللی نیز پیش رفته‌اند.”

زنان معترض گفتند: “طالبان شایسته به رسمیت شناخته شدن، قرار گرفتن در جایگاه حکومت و نماینده‌گی از مردم افغانستان نیستند و باید از هر گونه تعامل با این گروه اجتناب شود.:

قرار است نشستی به میزبانی دبیرکل سازمان‌ملل به تاریخ ۱۱ و ۱۲ ثور در دوحه با شرکت نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان برگزار شود.

امینه‌محمد، پیشتر گفته بود که در این نشست شرایط به رسمیت شناختن طالبان بررسی می‌شود. اما بعدا سخن‌گویان سازمان‌ملل وضاحت دادند که از صحبت‌های خانم محمد درست برداشت نشده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی این سازمان گفت که سازمان‌ ملل‌متحد در مورد قضیه به رسمیت شناختن طالبان صلاحیتی ندارد و به گفته او این صلاحیت در حیطه کشورهای عضو این سازمان است.

تعامل عجولانه

در قطعنامه‌ای که از سوی زنان معترض منتشر شده آمده است” “واگذاری سفارت‌های افغانستان یکی پس از دیگری به طالبان مصداق تعامل عجولانه با این گروه بوده و در این راستا سازمان ملل متحد و جامعه جهانی مسوول و پاسخ‌گو خواهند بود.”

زنان معترض از سازمان ملل‌متحد خواستند که با رفتارهای ضد بشری و سیاست‌های خصمانه طالبان با روش قاطع برخورد کند نه سلیقه‌ای و موردی.

در بخشی قطعنامه، هشدار داده شده است که در صورت به رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی سازمان ملل‌متحد، این سازمان و کشورهای حامی طالبان مسوول نقض حقوق‌ بشر و تقویت تروریسم در افغانستان خواهند بود.

جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان با قاطعیت اعلام کرده‌است که زنان باید وارد گفت‌وگوها و تعاملات داخلی و جهانی در مورد افغانستان شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *