ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان، حسن عباس نویسنده کتاب “برگشت طالبان” را به دروغ‌گویی متهم کرده و گفته که او مامور اداره استخبارات پاکستان است.

مجاهد در واکنش به انتشار این کتاب گفته که محتوای این کتاب “بی‌اساس” است.

حسن عباس در کتابش که قرار است در امریکا منتشر شود، وابستگی طالبان به ارتش و اداره استخبارات پاکستان را برجسته کرده است.

او در بخش کتابش که رسانه‌ها آن را بیشتر نقل کرده نوشته است که وزیر خارجه طالبان قبل از دعوت دیپلومات‌های هندی به کابل، با قمر جاوید باجوا، رئیس پیشین ستاد ارتش پاکستان دیدار کرد و در زمینه از او مشوره خواسته بود.

ذبیح‌الله مجاهد اما می‌گوید که هیچ وقت “عملکرد [طالبان] تحت نظر مقامات استخباراتی و نظامی کشور دیگر” نبوده است.

او ادعا کرده است که مردم افغانستان به استقلال عمل و آزادی رهبران طالبان “باور کامل” دارند.

مجاهد گفته است: “این مامور استخباراتی متوجه نشده است که امارت اسلامی برای کسب، حراست و تداوم استقلال یک داستان و تاریخ پرافتخار دارد که هر شخص معقول و منطقی اگر بخواهد در خصوص راه و روش بزرگان امارت اسلامی تحقیق کند به بسیار آسانی به این نتیجه میرسد که این صف و بزرگان آن در بلندترین حد آزادی و استقلال قرار دارند.”

او گفته: “به باور ما شخصی به نام حسن عباس مزدوری است که توسط یک سازمان استخباراتی استخدام شده تا با تلاش نافرجام خود آب دریا را آلوده سازد.”

برخی کشورها و کارشناسان نیز طالبان را وابسته به استخبارات پاکستان می‌دانند.

جنرال فایز حمید، رییس پیشین استخبارات پاکستان چند ماه پس از حاکمیت طالبان به کابل رفت و برخی رسانه‌های گزارش دادند که او برای چندین روز متوالی تا اعلام کابینه طالبان در هوتل سرینا در کابل ماند.

یک روزنامه‌نگار پاکستانی در آنزمان گزارش داد که جنرال حمید به دعوت طالبان برای صحبت درباره آینده دو کشور به افغانستان سفر کرده است.

حس عباس
در پاسخ به اظهارات ذبیح‌الله مجاهد، حسن عباس گفته است که بهتر است مجاهد کتابش را تا آخر بخواند

هر مخالفی عامل استخبارات نیست

در پاسخ به اظهارات ذبیح‌الله مجاهد، حسن عباس در حساب توییتر خود نوشته است که هر مخالفی عامل استخبارات نیست.

آقای عباس نوشته است: “شما هرچه می‌خواهید، مرا بنامید اما این را بدانید که هر کس که مخالف باشد عامل استخبارات شده نمی‌تواند.

او ذبیح‌الله مجاهد را به خواندن بخش نتیجه‌‌گیری کتابش فراخوانده است که در آن ابراز امیدواری شده است که طالبان، از فراهم شدن صلح نسبی در افغانستان استفاده کند و چهره‌هایی در این گروه دست اصلاحات در عرصه‌هایی به شمول نگرش دینی طالبان بزنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *