خبرگزاری رویترز گزارش داده است، آقای متقی در لیست تحریمهای شورای امنیت سازمانملل قرار دارد و عملا اجازه سفر را ندارد، اما به درخواست اسلامآباد، شورای امنیت موقتا این تحریم را برداشته است.
این خبرگزاری گفته است که سفر مقتی به اسلامآباد با مجوز شورای امنیت صورت میگیرد.
شماری مقامات طالبان به شمول وزیر خارجه این گروه در فهرست تحریمهای شورای امنیت قرار دارند.
هنوز هدف از این سفر وزیر خارجه طالبان به اسلامآباد معلوم نیست، اما گزارش شده است که او به تاریخ ۶ تا ۹ ماه می در اسلامآباد خواهد بود و هزینه این سفر را اسلامآباد پرداخت میکند.
این در حالیست که شورای امنیت در ماه گذشته به متقی اجازه داده بود تا در اجلاس وزیران خارجهی کشورهای همسایهی افغانستان به ازبیکستان سفر کند.
بسیاریها در افغانستان نگران به رسمیت شناختن طالبان هستند، نشست دبیرکل سازمان ملل با نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان در دوحه در بحبوحه اعتراضات دیروز به کارش شروع کرد و قرار است امروز نیز ادامه داشته باشد.
نمایندگان چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونیزیا، ایران، جاپان، قزاقستان، قرغیزستان، ناروی، پاکستان، قطر، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، بریتانیا، امریکا، اوزبیکستان، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی در این نشست حضور دارند.
طالبان در ۲۱ ماه حاکمیت شان در افغانستان محدودیتهای سختی را علیه زنان وضع کرده و حق تحصیل، کار، سفر و پارک رفتن را از آنها گرفته است.
معترضان میگویند که سازمانملل در برابر سیاست زنستیزانه طالبان نهایت نرمش نشان داده و این گروه را قبیحتر کرده است.
به گفته معترضان این سیاست باعث شد که دامن خود سازمانملل را بگیرد و تمامی کارمندان زن این سازمان از سوی طالبان از کار کردن با دفاتر وابسته به سازمانملل منع شدند.