مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان‌ملل در امور بشردوستانه که به تهران سفر کرده، گفته که کار و تحصیل زنان در افغانستان دغدغه اصلی این سازمان است.

آقای گریفیتس، در کنفرانس خبری گفت: “موضوع حق تحصیل دختران و زنان در افغانستان، حضور آنها در اجتماع، اشتغال و کنشگری‌ آنها برای ما مهم است و از دغدغه‌های جدی سازمان ملل در ارتباط با مردم افغانستان محسوب می‌شود.”

به گفته او، در بحران فعلی افغانستان، زنان بیشترین آسیب را دیده‌اند.

گریفیتس
به گفته گریفیتس، در بحران فعلی افغانستان، زنان بیشترین آسیب را دیده‌اند

در حدود ۲۱ ماه حاکمیت طالبان، این گروه محدودیت‌های شدیدی را در قبال آموزش، تحصیل و کار زنان و دختران اعمال کرده است.

اخیرا ممنوعیت کار زنان در دفاتر وابسته به سازمان‌مل در کشور با واکنش‌های گسترده بین‌اللملی همراه بوده است.

سازمان‌ملل می‌گوید در حالی‌که میلیون‌ها نفر قادر به تهیه غذا نیستند و وابسته به کمک‌های بشردوستانه هستند، طالبان با ممنوعیت کار زنان، کمک‌رسانی به نیازمندان را مختل کرده است.

کارشناسان می‌گویند سیاست ضدستیزانه طالبان باعث شده است که دونرها و کشورها بودیجه‌کم‌تری به عملیات کمک‌رسانی سازمان‌ملل تخصیص دهد، موضوع که داد مارتین گریفیتس را نیز در تهران درآورد.

گریفیتس گفت که کشورهای جهان حدود ۴.۶ میلیارد دالر کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان متعهد شده اند، اما به گفته او برخی کشورها به تعهدات مالی خود در این زمینه عمل نکرده‌اند.

او به صراحت از این کشورها خواست که به تعهدات خود در برابر مردم افغانستان عمل کند.

معاون دبیرکل سازمان‌ملل می‌گوید ۱۶ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمک‌های انسان دوستانه و بشردوستانه هستند.

به گزارش ایسنا، گریفیتس صبح روز سه‌شنبه بعد از دیدار با حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در محل وزارت خارجه در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوال‌های خبرنگاران پاسخ داد.

امیرعبداللهیان در آن دیدار با اشاره به میزبانی ایران از چند میلیون آواره و مهاجر از کشور افغانستان گفت: لازم است با حمایت سازمان ملل زیرساخت پایداری ایجاد شود تا تمام نیاز‌های آنان را پوشش دهد.

در همین حال، ایران پرس گزارش داده است که مارتین گریفیتس روی مسئله آوارگان افغانستانی در ایران نیز گفتگو و صحبت کرده است.

او در این مورد گفته است: “لازم است با حمایت سازمان‌ملل زیرساخت پایداری ایجاد شود تا تمام نیاز‌های آنان [مهاجران افغان] را پوشش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *