هیات بلندپایه قطری به ریاست محمد بن‌عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، ظهر روز جمعه (۲۲ ثور) به قندهار سفر کرد و با مقامات ارشد طالبان از جمله نخست وزیر این گروه دیدار و گفتگو‌ کرده است.

این دیدار در شهر قندهار درجنوب کشور که پایگاه‌اصلی و سنتی طالبان محسوب می‌شود صورت گرفته است، هنوز معلوم نیست که هیات با رهبر طالبان که دفتر آن در قندهار است، دیدار کرده یا نه.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان با نشر توییتی گفت که در ترکیب هیات، عبدالله الخلیفی، رییس استخبارات قطر نیز حضور دارد و اعضای هیات با ملا محمدحسن آخوند، نخست وزیر (رییس‌الوزرا) و امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان دیدار کرده است.

مجاهد نوشته است: “در این دیدار که‌ پس از چاشت امروز [جمعه] در قندهار انجام شد؛ صدراعظم قطر به تقویت روابط و بلند بردن سطح اعتماد میان دو کشور و هم‌چنان همکاری‌های عملی در بخش‌های تعلیمی، صحی و اقتصادی در افغانستان متعهد شد.”

دفتر نخست وزیری طالبان نیز از آنچه این دفتر “همکاری‌های قبلی و فعلی و نیز حسن نیت ‏و اخلاص قطر” در قبال طالبان خوانده اظهار امتنان کرده است.

این دفتر تایید کرده است که “پیام پر مهر” امیر قطر را دریافت کرده است. در باره محتوای این پیام چیزی به رسانه‌ها درز نکرده است.

پس از اگست ۲۰۲۱ و حاکمیت طالبان، این نخستین باریست که هیاتی بلندپایه قطری با طالبان در قندهار دیدار می‌کند. این دولت از حامیان اصلی طالبان محسوب می‌شود و قطر سال‌هاست که میزبان دفتر سیاسی طالبان در دوحه است.

سران طالبان و مقامات قطر
به نظر می‌رسد که محمد بن‌عبدالرحمن آل ثانی، حامل پیامیست که در نشست دوحه به میزبانی دبیرکل سازمان‌ملل تصویب شده است

پیام امیر قطر؟!

دیدار محمد بن‌عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر با سران طالبان در قندهار درست پس از نشست نمایندگان کشورها برای افغانستان به میزبانی دبیرکل سازمان‌ملل در دوحه صورت می‌گیرد.

در این دیدار انتونیو گوترش، بر پایان دادن به ممنوعیت تحصیل و کار زنان تاکید کرد و همچنان گفت طالبان در صورت به رسمیت شناخته خواهد شد که زمینه تشکیل دولت فراگیر را فراهم کند و به حقوق بشر و حقوق زن احترام بگذارند.

به نظر می‌رسد که محمد بن‌عبدالرحمن آل ثانی، حامل پیامیست که در نشست دوحه به میزبانی دبیرکل سازمان‌ملل تصویب شده است.

قطر از کشورهای تاثیرگذار بر گروه طالبان خوانده شده است.

کارشناسان می‌گویند که بیشترین مخالفت در برداشتن ممنوعیت تحصیل و کار زنان از دفتر ملاهیبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در قندهار صورت می‌گیرد.

هر چند سازمان‌های امداد رسان بین‌المللی که در ماه‌های اخیر با سران طالبان در کابل در رابطه به ممنوعیت تحصیل و کار زنان دیدار کردند، گفتند که طالبان به دو دسته تقسیم شدند، مقامات کابل که خواستار پایان دادن به ممنوعیت هستند و سران طالبان در قندهار که دیدگاه به شدت افراطی در قبال زنان دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *