توماس نیکلاسن، نماینده اتحادیه اروپا پس از بازگشت از افغانستان و ملاقات با سران طالبان از جمله رییس استخبارات این گروه، گفت که اتحادیه اروپا از هیچ جریان مخالف مسلح در برابر طالبان حمایت نمیکند.
آقای نیکلاسن، گفت که مساله حمایت مادی، سیاسی و یا هر حمایت دیگر اتحادیه اروپا از جریان های مخالف مسلح علیه طالبان کاملا منتقی است.
توماس نیکلاسن که به افغانستان سفر کرده بود بیانیهای از جریان این سفرش منتشر کرده که در آن رژیم طالبان به مصابه پایان چرخه خشونت مورد تصدیق افغانها قرار گرفته است.
در بیانیه از قول نیکلاسن، نوشته شده است: “در این زمینه، من موضع صریح اتحادیه اروپا مبنی بر عدم حمایت سیاسی، مادی یا غیره از مقاومت مسلحانهی افغانستان را تکرار میکنم.”
در بیانیه آمده است که تعامل با طالبان برای رسیدگی به نگرانیهای مشترک از جمله امنیت و مبارزه با تروریزم باید ادامه یابد.
در حالیکه نیروهای مخالف مسلح طالبان به دنبال حمایت جامعهجهانی برای ادامه مبارزات شان علیه طالبان است، موضع اتحادیه اروپا میتواند برای این نیروها سخت و مایوسکننده باشد.
کارشناسان میگویند که جامعهجهانی بدیلی برای رژیم طالبان ندارد و بار دیگر روی مهرههای سوخته مانند سران حکومت پیشین و مجاهدین سرمایهگذاری نمیکنند.
اغلب مقامات و چهرههای مخالف طالبان که داعیه مبارزه سیاسی و نظامی علیه طالبان را راه انداختهاند، متهم به فساد و خیانت به کشور اند.
راه بدیل
توماس نیکلاسن، نماینده اتحادیه اروپا گفته که طالبان را تشویق کرده که با اقشار جامعهای افغانستان گفتگو کنند تا یک راه بدیل ارایه شود.
به گفته او در جریان سفرش به کابل با سران طالبان در باره حکومت فراگیر، حمایت از حقوق بشر، جلوگیری از مهاجرتهای غیرقانونی و قاچاق انسان، مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر و ثبات اقتصادی افغانستان صحبت کرده است.
در بیانیه از طالبان خواسته شده که محدودیت علیه زنان و دختران را لغو کنند.
توماس نیکلاسن گفته است سران طالبان تعهد کردند که از خاک افغانستان برای تهدید امنیت سایر کشورها استفاده نخواهد شد. و به مبارزه علیه داعش تاکید کرده است.
او گفته که وضعیت حقوق بشر در افغانستان همچنان عمیقا نگرانکننده است.