بدنبال جنجال کار زنان در دفاتر وابسته به سازمانملل در افغانستان، یوناما یا هیات معاونیت سازمانملل در کشور اعلام کرده است که شماری از کارمندان زن این دفتر از سوی طالبان آزار و اذیت و در موارد بازداشت شدهاند.
یوناما با انتشار گزارش سه ماهه از چگونگی وضعیت حقوق بشری در افغانستان، تایید کرده است که زنان کارمند این دفتر نیز اخیرا از سوی طالبان بازداشت شدهاند.
هنوز معلوم نیست چی تعداد از کارمندان سازمانملل در افغانستان بازداشت و یا هم مورد تهدید و خشونت قرار گرفته و یوناما نیز در این باره توضیح بیشتر نداده است.
پس از ممنوعیت کار زنان در دفاتر وابسته به سازمانملل از سوی طالبان، روابط میان یوناما و رژیم طالبان تیره شد.
یوناما برای برگشت کارمندانش به کار ضربالاجل تعیین کرد و هشدار داد که در صورت ادامه ممنوعیت، از افغانستان خارج خواهد شد.
این ضربالاجل به روز جمعه (۱۵ ثور) پایان یافت اما یوناما گفت که با وجود ادامه محدودیت بر سر کار زنان کارمند این دفتر، در افغانستان میماند. این دفتر تعهد به مردم افغانستان و رساندن کمک به نیازمندان را از دلایل اصلی ماندنش در افغانستان ذکر کرد، هر چند گفت بر سر موضوع حق کار کارمندانش کوتاه نخواهد آمد.
در گزارش این دفتر آمده است که چند کارمند زن این دفتر هنگام رفتوآمد به محل کار با روش نا مناسب از جمله اذیت و توقیف بیدلیل از جانب طالبان روبهرو شدهاند.
طالبان تا هنوز در این باره واکنش نشان ندادهاند، اما پس از اعلام ادامه فعالیت یوناما، خبرگزاری باختر که رسانهای رسمی طالبان است نوشت که با وصف تلاشهای گسترده برای توقف فعالیت یوناما از سوی برخی کشورها و حلقات، اما دیپلماسی آرام و سازنده امارت اسلامی وضعیت را کنترول کرد.
این خبرگزاری نوشت: “بدون شک دیپلماسی آرام و سازنده امارت اسلامی، نمایانگر اعتماد کشورهای بیرونی به بهبود وضعیت در افغانستان است و این که امارت اسلامی می تواند، وضعیت کشور را به سمت مثبت هدایت کند.”
در این یادداشت آمده که تصمیم سازمانملل مبنی بر ماندن در کنار مردم افغانستان، یک تصمیم خلاقانه است که نشان میدهد، مسایل بشری جدا از برنامه سیاسی محاسبه میشود.