داکتر محمد‌ناصر صادق، رییس بانک‌ملی خون کشور اعلام کرده است که ۱۲ هزار و ۱۰۳ تن در افغانستان به بیماری “تلسیمیا” یا کم‌خونی مبتلا اند.

آقای صادق، در نشستی در کابل که به مناسبت روز جهانی مبارزه با کم‌خونی، برگزار شده بود، گفت از مجموع افراد که به کم‌خونی مبتلا اند ۶ هزار تن آنها را زنان/دختران و متباقی را مردان/پسران تشکیل می‌دهند.

پیشتر وزارت امور زنان دولت پیشین گفته بود که 40 درصد زنان و دختران افغانستان به بیماری کم‌خونی مبتلا اند و همچنان 97 درصد دختران با کمبود ویتامین D روبرو هستند.

این وزارت هشدار داده بود در صورت که به درمان این بیماری توجه نشود، ممکن زنان و دختران بیشتری به این بیماری مبتلا شوند.

وزارت زنان گفته بود که کمبودی ویتامین دی و کم‌خونی در میان زنان و دختران خطرناک و مضر است و از این رو آنان تلاش می‌کنند تا آن‌را مهار کنند.

کم‌خونی، یک بیماری ارثی است که از والدین به کودکان به ارث می رسد و این بیماری یک اختلال خونی ارثی است که به بدن اجازۀ تولید هموگلوبین کافی را نمی دهد و سلول‌های خونی را ضعیف ساخته و از بین می برد.

اگرچه انواع مختلف کم‌خونی وجود دارد، اما کم خونی ناشی از فقر آهن شایع‌ترین نوع آن در سراسر جهان است. از علل شایع فقر آهن می‌توان به مصرف ناکافی آهن (به دلیل پیروی از رژیم غذایی نامناسب محدودکننده)، ابتلا به بیماری التهابی روده، افزایش نیاز به آهن در دوران بارداری، خونریزی شدید در طی دوره‌های قاعدگی یا خونریزی داخلی اشاره کرد.

نشانه‌های کم خونی بسته به شدت این بیماری، سرعت پیشرفت آن، سن و وضعیت سلامتی فرد مبتلا متفاوت است. در بعضی موارد، افراد هیچ کدام از علائم فقر آهن را تجربه نمی‌کنند.

بیماران این بیماری، به توجه خاص، دریافت خون و دوای لازم نیاز داردند.

بانک‌ملی خون افغانستان می‌گوید، اطلات کسانی‌که در کشور به بیماری کم‌‌خونی مبتلا اند، نزد این بانک موجود است.

داکتر احمد سیر پاحون، رئیس طب معالجوی، از سازمان صحی جهان و سایر نهادهای که در بخش صحی کار می‌کنند، خواست تا افغانستان را در راستای مبارزه با بیمار ی کم‌‌خونی کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *