همزمان با روز جهانی مالاریا از گسترش این بیماری در دست‌کم نیمی افغانستان هشدار داده شده است.

سازمان بهداشت جهانی، خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر سازمان‌ها و دولت‌ها برای ریشه‌کن کردن این بیماری شده از جمله در افغانستان که این بیماری روبه گسترش خوانده شده است.

براساس آمارهای منتشر شده از سوی این سازمان، هر سال بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در جهان به مالاریا مبتلا می‌شوند.

این بیماری در سال ۲۰۱۶ موجب مرگ حدود نیم میلیون نفر در سراسر جهان شد و اکثر قربانیان کودکان زیر پنج سال بودند. افغانستان از جمله کشورهایی است که مالاریا در آن هر سال صدها قربانی می‌گیرد.

فریدالله عمری، پزشک متخصص بیماری‌های واگیردار به بی‌بی‌سی گفته که ۱۴ ولایت گرمسیر در افغانستان با نوع خطرناک این بیماری دست به گریبان است.

به گفته عمری، به شمول کابل، ننگرهار، لغمان ،کنر، خوست، پکتیکا ،هرات و فراه از جمله ولایاتی اعلام شده‌ که به گفته این پزشک افغان، مبتلایان به این بیماری در آنها، شیوع گسترده‌‌تری دارد.

او می‌گوید پایین بودن این مناطق از سطح دریا، وجود جنگل‌ها، آب‌های راکد و سرحدات باز با کشورهای همسایه از دلایل گستردگی پشه مالاریا در این مناطق است.

سازمان‌های امدادی در سال‌های گذشته برای جلوگیری از گسترش بیماری مالاریا برای مردم مناطق تحت خطر این بیماری پشه‌خانه توزیع می‌کردند.

آخرین آمار وزارت صحت‌عامه کشور نشان می‌دهد که ۵ تا ۱۰ درصد بیماری مالاریا در افغانستان از نوع خطرناک آن است که امکان مرگ بیمار در آن وجود دارد.

مالاریا، بیماری‌ است که به وسیله نیش حشره به انسان‌ها منتقل می‌شود و نشانه‌هایی چون تب، لرز و عرق دارد.

همه‌ساله و هم‌زمان با گرم شدن هوا در افغانستان، حشرات ناقل بیماری مالاریا به مناطق مختلف کشور هجوم می‌آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *