دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان‌ملل یا “اوچا” اعلام کرده که افغانستان با بالاترین خطر قحطی در ۲۵ سال اخیر مواجه است.

این دفتر به روز یکشنبه (۲۷ حمل) با انتشار رشته توییتی گفت که کم‌تر از پنج درصد درخواست مالی سازمان‌ملل برای کمک‌رسانی در سال ۲۰۲۳ در افغانستان تأمین شده است.

اوچا این روند را نگران کننده خواند و تاکید کرد که در بخش بودجه عملیات بشردوستانه برای افغانستان با مشکل روبرو شده است..

این نهاد هشدار داد که اگر منابع مالی به صورت فوری فراهم نشود، افغانستان به مقیاس گسترده‌ای با فاجعه بشری روبه‌رو خواهد شد.

این نهاد می‌گوید در حالی‌که فقر و گرسنگی در افغانستان بزرگ‌ترین و جدی‌ترین بحران بشری در جهان است، اما به گفته اوچا عملیات بشردوستانه برای این کشور کم‌ترین کمک مالی را دارد.

این نهاد پیشتر گفته بود که بودجه برای عملیات بشردوستانه در افغانستان در حال اتمام است و این امر جان میلیون‌ها نفر را با خطر مواجه می‌کند.

به گزارش این دفتر، هم اکنون در افغانستان ۲۰ میلیون نفر با گرسنگی شدید روبه‌رو هستند و شش میلیون نفر در یک قدمی قحطی قرار دارند.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان در گزارش خود افزوده که در ربع نخست سال ۲۰۲۳، تنها ۲۵۰ میلیون دالر از ۴.۶ میلیارد دالر کمک درخواستی این سازمان تامین شده است.

براساس آمار منتشر شده از سوی اوچا، در حال حاضر افغانستان بیشترین تعداد افراد نزدیک با خطر قحطی را در جهان دارد.

طالبان کار زنان در موسسات ملی و بین‌المللی امدادی در افغانستان را متوقف کردند، کارشناسان می‌گویند که تصامیم و سیاست‌های طالبان باعث شده است که گراف فقر، گرسنگی و بی‌کاری همه روزه در کشور سیر صعودی داشته باشد.

امروز ایتلاف جنبش زنان معترض با نشر اعلامیه‌ای گفت که طالبان عامل اصلی گرسنه‌گی، فقر و بدبختی مردم افغانستان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *