طالبان در ولایت ناآرام پنجشیر مدرسه‌ای دینی با گنجایش دست‌کم هزار طالب ساختند، این مدرسه در منطقه “دشتک” ولسوالی عنابه پنجشیر واقع است.

طالبان از این مدرسه به عنوان مدرسه “جهادی” یاد کرده و گفته‌اند که تمامی امکانات از جمله خوابگاه در نظر گرفته شده است.

شیخ مسیح الله مشهور به مهتمم، مسوول مدرسه می‌گوید که در این مدرسه نصاب اسلامی سابقه (از صدر اسلام) در آن تدریس می‌شود، نصابی به گفته او شامل کتاب اصیل فقهی است.

شماری از مقامات طالبان به شمول وزیر معارف طالبان در مراسم افتتاح آن (پنجشنبه ۲۱ ثور) حضور داشتند.

مدرسه دینی در پنجشیر
مدرسه جهادی روز پنجشنبه ۲۱ ثور در پنجشیر افتتاح شد

حبیب‌الله آغا، وزیر معارف طالبان می‌گوید که “این مدرسه مسیرهای درست اسلامی را برای فرزندان ما نشان می‌دهد.”

او گفت: “ما برای حفاظت و ادامه این نظام نیاز به تعلیم اسلامی داریم و این مدارس جهادی که شیوخ و علما کرام در آن قرار دارند، مبنا اصلی برای تربیه فرزندان مسلمان شما است.”

حبیب‌الله آغا از باشندگان پنجشیر خواسته است که فرزندان شان را برای آموزش‌های دینی به این مکان بفرستند.

این مدرسه دینی در حالی افتتاح می‌شود که طالبان دروازه‌های مکاتب صنف شش به بالا را به روی دختران بستند و تحصیل دختران در مقطع دانشگاه را نیز ممنوع کردند.

کارشناسان می‌گویند که تقابل مدارس دینی و مکاتب در حاکمیت طالبان به اوج خود رسیده است و این گروه با آموزش اکادمیک به ویژه برای دختران مخالف اند.

پیشتر، رهبر طالبان دستور تاسیس مدارس دینی در تمامی قریه‌ها  و ولسوالی‌ها را داد. طالبان با تبعیت از این دستور، چندین اماکن اکادمیک را به مدارس جهادی تبدیل کردند.

مبارزه برای تنفیذ فقه حنفی

مولوی محمدمحسن هاشمی، والی طالبان در پنجشیر می‌گوید که از سوی رهبری طالبان برای تاسیس مدارس دینی برای تمام ولایات امتیازات یک‌سان در نظر گرفته شده است.

او در مراسم افتتاح مدرسه دینی در پنجشیر گفت: “امارت اسلامی از زمان تأسیس تا اکنون به این امر متعهد است که برای حاکمیت نظام اسلامی و تنفیذ قوانین الهی و عملی شدن فقه حنفی مبارزه می‌کند.”

این در حالیست که طالبان با تدریس فقه شیعه در ولایات شیعه نشین به ویژه در دانشگاه بامیان مخالفت کردند.

گروه‌های حقوق بشری نگران پای‌مال شدن و محدود کردن حقوق اقلیت‌های مذهبی در حاکمیت طالبان اند.

براساس گزارش این نهاد‌ها، شیعه‌ها و هندو به دلیل نقض آشکار اصول فقه‌ی و مذهبی شان مجبور به کوچ اجباری از افغانستان شده‌ و به کشورهای همجوار مانند، ایران، پاکستان و هند مهاجر شدند.

مدارس دینی
مولوی عبدالله سدید، خواستار تداوم نظام امارتی در کشور با تاسیس و انتشار مفکوره امارتی در مدارس دینی و جهادی شد

تداوم نظام امارتی

مولوی عبدالله سدید، رییس محکمه مرافعه پنجشیر، خواستار تداوم نظام امارتی در کشور با تاسیس و انتشار مفکوره امارتی در مدارس دینی و جهادی شد.

او گفت: “امارت اسلامی با دادن هزاران شهید و هزاران معیوب و معلول به نظام اسلامی دست یافته است، نتیجه این قربانی‌ها نباید ضایع شود، برای حفاظت آن نیاز به فرزندانی داریم که با تعلیمات اسلامی مجهز شده و محافظ اصلی نظام امارت اسلامی باشند.”

سدید مدارس دینی و جهادی را بانی اصلی رژیم طالبان خواند و خواستار حمایت از این مدارس شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *