دادگاهی در پاریس، 9 شهروند افغانستان را در پیوند به قاچاق انسان مجرم شناخته و محکوم به مجازات کرده است.

چهار تن آنها به مجازات شدید شامل زندان، پرداخت جریمه و اخراج به افغانستان محکوم شدند و مجازات پنج تن دیگر سبک خوانده شده است.

به گزارش روزنامه لوموند، این افرا که همه آنها اتباع افغانستان هستند و از 21 تا 39 سال عمر دارند در پیوند به قاچاق دست‌کم 53 مهاجر عمدتا از افغانستان و ویتنام محاکمه شدند.

گفته شده است که این قاچاقچیان انسان در سال 2021 در چهار عملیات مهاجران را از کانال مانش به بریتانیا قاچاق کرده‌اند.

حکم دادگاه در مورد این افراد روز چهارشنبه هفته‌ی گذشته (۳۰ حمل) صادر شده است.

یک تن آنها که هویت او هنوز فاش نشده است بابت نقش اصلی در عملیات قاچاق به شش سال زندان، پرداخت ۳۰ هزار یورو جریمه‌ نقدی و اخراج از فرانسه محکوم به مجازات شده است.

سه تن دیگر هر یک به پنج سال زندان، پرداخت ۲۵ هزار یورو جریمه نقدی و اخراج به افغانستان محکوم به مجازات شده‌اند.

برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که این افراد اتهامات وارده به خود را رد کرده است.

پنج تن دیگر که گفته شده نقش عمده در چاقاق نداشتند، به مجازات سبک‌تری محکوم شده که شامل زندان نمی‌شود.

پیشتر رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند که چند نفر از آنها به خرید قایق و جلیقه نجات و سپس گذاشتن آن‌ها در تپه‌های شنی در نزدیکی یک شهر ساحلی متهم اند.

کانال مانش یکی از راه‌های آبی خطرناک بین فرانسه و بریتانیا است، در سال‌های اخیر غرق شدن شماری از پناهجویان، اعتراضات شدیدی را در بریتانیا و فرانسه بدنبال داشته است

دولت بریتانیا در ماه مارچ اعلام کرد قصد دارد با تصویب یک قانون سختگیر‌انه جدید، ورود مهاجران غیرقانونی به این کشور را بگیرد، به‌ویژه مهاجرانی که با قایق‌های کوچک از طریق کانال مانش به این کشور می‌رسند.

سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، گفته است دولت از طریق این لایحه‌ مانع درخواست پناهندگی تمام افرادی می‌شود که به‌طور غیرمجاز به بریتانیا می‌رسند.

به گفته او، قانون جدید، دولت بریتانیا مجاز به بازداشت و سپس اخراج این مهاجران غیرقانونی می‌شود و آن‌ها را «به کشور اصلی شان یا یک کشور امن» بازمی‌گرداند. این مهاجران برای همیشه  از ورود به بریتانیا منع می‌شوند.

طرح این قانون با مخالفت‌های شدید مدافعان حقوق پناهجویان روبر شده است.

بریتانیا در مقایسه با برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، آلمان یا فرانسه کمتر پناهجو می‌پذیرد، اما هزاران مهاجر از سراسر جهان هر سال تلاش می‌کنند از طریق کانال مانش خود را به بریتانیا برسانند.

بیش از ۴۵ هزار نفر در سال ۲۰۲۲،  ۲۸ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ و ۸۵۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ با قایق وارد بریتانیا شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *