بدنبال ممنوعیت کار زنان در ساختارهای سازمان‌ملل از سوی طالبان، اتحادیه اروپا به عنوان دومین بلوک کمک‌های بشردوستانه اعلام کرده است که فعالیت‌های بشردوستانه خود را در افغانستان بازبینی می‌کند.

این اتحادیه با انتشار بیانیه‌ای از قول جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا گفته است بنابر نتیجه‌گیری شورای این اتحادیه در ۲۰ مارچ چنانچه فرامین طالبان در تضاد با روی‌کرد اصولی اتحادیه اروپا قرار گیرد، تداوم فعالیت کمک‌های بشردوستانه مورد بازبینی قرار می‌گیرد.

در بیانیه آمده است: “در صورت که اروپا نتواند فعالیت‌هایش را مطابق با رویکرد اصولی اتحادیه، مانند ارائه کمک به روشی غیرتبعیض‌آمیز، بدون در نظر گرفتن جنسیت، ادامه دهد، تداوم فعالیت‌هایش در افغانستان را مورد بازبینی قرار می‌دهد”

این نخستین باریست که پس از اگست ۲۰۲۱ و قدرت گرفتن طالبان، اتحادیه اروپا از موقف “فشار عمل” در برابر فرامین ضد حقوق بشری و سیاست زن ستیزانه طالبان صحبت می‌کند.

در صورت که این اتحادیه کمک‌های بشردوستانه خود را متوقف کند، میلیون‌ها نفر در افغانستان دسترسی به کمک‌های ضروری و مواد خوراکی را از دست خواهند داد.

طالبان به تازگی زنان را از کار در دفاتر سازمان‌ملل ممنوع کردند، تصمیمی که با واکنش‌های گسترده بین‌المللی به همراه بوده است.

سازمان‌ملل هشدار داده است که این تصمیم طالبان روند کمک‌رسانی به میلیون‌ها نیازمند در افغانستان را مختل می‌کند و باعث گسترش فقر می‌شود.

در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: “تصمیم تبعیض‌آمیز تازه طالبان وضعیت زنان و دختران در افغانستان را وخیم‌تر می‌کند و نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر (شامل معاهداتی که افغانستان یکی از کشورهایی که به آن‌ها پیوسته است)، حقوق بین المللی بشردوستانه و اصول بشردوستانه است”

اتحادیه اروپا می‌گوید این ممنوعیت باعث اختلال در ارايه کمک‌های بشردوستانه به ۲۸ میلیون نفر، دو سوم جمعیت این کشور می‌شود و زنان را در موقعیتی آسیب‌پذیری بیشتری قرار می‌دهد.

اتحادیه اروپا از طالبان خواسته است که فوراً این ممنوعیت‌ها را لغو کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *