واکنش‌ها به مممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان‌ملل در افغانستان همچنان ادامه دارد. در تازه ترین مورد از این دست، بخش زنان سازمان ملل گفته است که نیروی کاری زنان با کارمندان مرد در افغانستان جاگزین نمی‌شود.

سازمان‌ملل هشدار داده است که ممنوعیت کار زنان در دفاتر این سازمان در افغانستان روند کمک‌رسانی برای نیازمندان را مختل می‌کند

این اداره سازمان ملل ناوقت روز چهارشنبه (۱۶ حمل) بیانیه‌ای صادر کرد و تصمیم طالبان مبنی‌بر ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان‌ملل را به شدت محکوم کرد.

در بیانیه آمده است که به هیچ زن و دختری در افغانستان پشت نخواهد شد و حمایت‌های حیاتی از زنان افغان ادامه خواهد یافت.

در این بیانیه از قول سیما باهوس، رییس بخش زنان سازمان‌ملل متحد نقل شده است که سرپرست یک چهارم خانواده‌ها در افغانستان زنان هستند و او در سفر اخیرش به این کشور دریافته که زنان به حمایت بیشتری نیاز دارند.

در بیانیه منع آموزش، تحصیل و کار زنان از سوی طالبان نوع بیماری خود‌آزاری خوانده شده است.

طالبان هر چند به طور رسمی در باره ممنوعیت کار در دفاتر سازمان‌ملل چیزی نگفته اما یوناما، هیات معاونیت سازمان ملل در کابل گفته که از این تصمیم طالبان مطلع شده است.

طالبان نخست آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرد، سپس به ممنوعیت تحصیل و کار زنان فرمان دادند. در کنار محدودیت‌های گسترده‌ای طالبان علیه زنان، این گروه کار زنان در دفاتر سازمان‌ملل در افغانستان را نیز منع کرده است.

امروز قرار است که شورای امنیت سازمان ملل برای بحث درباره‌ی تصمیم اخیر طالبان تشکیل جلسه دهد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در پیامی از طالبان خواست که فورا ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل را لغو کنند.

تصمیم نامعقول

یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هم در واکنش به تصمیم طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته که حضور کارمندان زن در این نهاد حیاتی است.

در اعلامیه تصمیم طالبان نامعقول و گیج‌کننده خوانده شده است.

یونیسف ممنوعیت کار زنان در سازمان ملل متحد را تجاوز دیگری از سوی طالبان بر حقوق اساسی زنان دانسته و تأکید کرده که این تصمیم کمک‌رسانی بشردوستانه در افغانستان را تضعیف می‌کند.

این صندوق گفته است کار زنان در این نهاد را هرگز مردان انجام داده نمی‌توانند.

یونیسف می‌گوید درصدد رسیده‌گی به نیاز‌های ۱۹ میلیون کودک در سال جاری در افغانستان است، که رسیدگی به آنها بدون زنان امکان پذیر نیست.

این صندوق از سران طالبان خواسته است که هر چه زودتر فرمان ممنوعیت کار زنان را لغو کنند.

در همین حال، پیتر استانو، سخن‌گوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که این اتحادیه از ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل توسط طالبان عمیقا شوکه شده است.

استانو روز پج‌شنبه (۱۷ حمل) با انتشار رشته توییتی این تصمیم طالبان را وحشتناک و ناقض حقوق زنان خواند و نوشته است که اتحادیه اروپا به محکومیت این تصمیم می‌پیوندد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *