وزارت معادن و پترولیم طالبان از سرمایه‌گذاری ده میلیاردی یک شرکت چینی در معادن لیتیوم کشور خبر داده است.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفته است که شیخ‌الحدیث شهاب‌الدین دلاور سرپرست وزارت معادن و پترولیم با نماینده شرکت “گوچین” در دفتر کارش ملاقات کرده و در باره سرمایه‌گذاری این شرکت صحبت کرده است.

این شرکت چینی خواهان سرمایه گذاری در معادن لیتیوم و پروسس آن تا صد‌درصد در افغانستان شده است. نماینده این شرکت به شهاب‌الدین دلاور گفته است که برای پروسس یک بند برق را در منطقه احداث و شاهراه نورستان  از کنر تا لغمان را می سازد.

وزارت معادن
طالبان از زمان تصرف قدرت در صدد جلب سرمایه گذاری به ویژه از کشور چین روی معادن افغانستان است

طالبان از زمان تصرف قدرت در صدد جلب سرمایه گذاری به ویژه از کشور چین روی معادن افغانستان است.

در یکی از بررسی‌های سازمان فضایی آمریکا (ناسا) ارزش معادن لیتیوم افغانستان، که هنوز استخراج نشده حدود یک تریلیون دالر برآورد شده است.

حدود چهار سال قبل، هر تن لیتیوم خام افغانستان حدود ۱۳-۱۶ هزار دالر در چین قیمت‌گذاری‌شده بود.

موجودیت معادن لیتوم در مناطقی از سه‌ ولایت افغانستان (دشت ناهور غزنی، انار دره فراه، اشترلی دایکندی) ثابت شده است و در ولایت‌های دیگر نیز وجود دارد.

گفته می‌شود معادن لیتیوم افغانستان به طول ۸۵۰ تا ۹۰۰ کیلومتر و عرض ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر از ولایت هرات آغاز می‌شود و تا ولایت نورستان ادامه دارد. عمر این معادن لیتیوم حدود هفتاد سال تخمین زده شده است.

اشتغال‌زایی برای هزاران نفر

نماینده شرکت “گوچین” به سرپرست وزارت معادن و پترولیم گفته است با سرمایه‌گذاری این شرکت برای بیش از ۱۲۰ هزار تن به شکل مستقیم و یک میلیون تن دیگر به شکل غیر مستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.

نماینده گوچین، گفته است در صورت قرارداد معادن لیتیوم با این شرکت، تونل سالنگ را در مدت هفت ماه ترمیم و یک تونل جدید را در سالنگ حفر می‌کنند.

کیفیت لیتیوم افغانستان

سازمان زمین‌شناسی آمریکا گفته است که از نظر کیفیت، خلوص و غلظت لیتیوم افغانستان دارای خلوص بالا است.

لیتیوم به طور گسترده در باتری‌های دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود، این منابع در راستای سیاست‌های جهانی برای کاهش تولید میزان گاز‌های گلخانه‌ای حالا منابعی استراتژیک محسوب می‌شود.

گزارش سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سازمان زمین‌شناسی آمریکا اشاره می‌کند که افغانستان دارای ذخایر اسپودومن است که یک ماده معدنی دارای لیتیوم است.

در زمان دولت اشرف غنی و دولت‌های پیشین به دلیل ناامنی و حضور طالبان، استخراج لیتیوم به عقب انداخته شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *