برنامه جهانی غذا از آنچه این سازمان وخیم‌ترشدن وضعیت معیشتی مردم در افغانستان خوانده به شدت اظهار نگرانی و گفته است که از هر ده خانواده ۹ خانواده غذایی کافی برای خوردن ندارند.

این سازمان دیروز (یکشنبه ۲۰ حمل) با نشر توییتی نوشت که در مقیاس جهان بالاترین میزان خانواده‌های که قادر نیستند غذایی کافی برای شان تهیه کنند در افغانستان به ثبت رسیده است.

این سازمان می‌گوید از اگست ۲۰۲۲ وضعیت بشری در افغانستان تحت سلطه طالبان وخیم تر شده است.

این در حالیست که درز سند بودجه تخصیص یافته برای ادارات طالبان نشان می‌دهد که طالبان پول کافی در اختیار دارند که بیشترین رقم این پول را برای مسایل امنیتی و استخباراتی مصرف می‌کنند.

در این سند نشان داده شده که بودجه وزارت‌‌های داخله، دفاع و اداره استخبارات طالبان بیش از صد میلیارد افغانی است اما در مقابل کمترین بودجه برای اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث در نظر گرفته شده است، ۱۵۹ میلیون و ۲۳۷ هزار افغانی، این در حالیست که در دو سال پی‌هم حوادث طبیعی مانند سیل، باران‌ها و برف‌های پیهم و خشکسالی تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی به مردم وارد کرده است.

سازمان‌های امداد و کمک‌رسان بین‌المللی افغانستان را در صدر فهرست کمک‌های خود قرار داده‌ و از جامعه بین‌املللی خواستار کمک مالی شده‌اند.

پیشتر، برنامه غذایی جهان، گفت که رقم نیازمندان به مواد غذایی در افغانستان به مرز ۲۹ میلیون تن رسیده، که افزایش این افراد در طول سال‌های گذشته بی‌سابقه است.

این سازمان گفته که به صورت فوری به ۹۳ میلیون دالر نیاز دارد تا ۱۳ میلیون تن را در ماه اپریل، تحت پوشش قرار دهد.

این برنامه می‌گوید، در شش ماه آینده به ۸۰۰ میلیون دالر دیگر نیاز دارد تا به نیازمندان در افغانستان کمک کند.

با این حال، برنامه غذایی جهان دیروز اعلام کرد که با کمبود منابع مالی برای دوام کمک‌های بشردوستانه با نیازمندان در افغانستان رو ‌به رو است.

این سازمان گفته با منابع مالی که در دسترس دارد تنها قادر است که کمک‌های بشردوستانه را در ماه اپریل به چهار میلیون نفر در افغانستان برساند در حالیکه به گفته این سازمان قرار بود که در این ماه به سیزده میلیون نفر کمک شود.

این سازمان افزوده که برای اطمینان از دوام کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان، در جریان ماه جاری میلادی به ۹۳ میلیون دالر و برای شش ماه آینده به هشتصد میلیون دالر نیاز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *