وزارت تحصیلات عالی طالبان

وزارت تحصیلات‌عالی طالبان، اعلام کرده‌ که دروس دانشگاه‌های مناطق سرد‌سیر به تاریخ ۱۵ حوت آغاز می‌شو، همزمان وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه نیز گفته که با دانشگا‌های خصوصی در جذب دانشجویان به توافق رسیده‌است.

در اعلامیه‌های این وزارت‌ها تنها مخاطب دانشجویان پسر قرار گرفته و از ورود دانشجویان دختر به دانشگاه‌ها تا هنوز خبری نیست.

طالبان نخست آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع اعلام کردند سپس تحصیل دختران در مقطع دانشگاهی را به حال تعلیق درآورده‌اند.

حرف و حدیث‌های زیاد در باره ممنوعیت تحصیل دختران از سوی طالبان مطرح شده، از عدم جواز شریعی گرفته تا مخالفت روستایی‌ها به تحصیل دختران، موضوع فساد اخلاقی نیز هراز گاهی از سوی سرپرست وزارت تحصیلات عالی مطرح شده است.

کشورها و سازمان‌های مطرح اسلامی این کار طالبان را خلاف ارزش‌های دین اسلام خوانده و از طالبان خواسته اند که به حکم قرآن مبنی بر “اقرا” (بخوان) احترام بگذارند.

با وصف مخالفت‌های داخلی و بیرونی هنوز طالبان از موضع‌شان عقب نشینی نکرده‌اند و برای دومین دوره تحصیلی پیاپی دختران از تحصیل محروم شده‌اند.

وزات تحصیلات‌عالی طالبان اعلام کرده است که تمامی دانشگاه‌ها در مناطق سردسیر از تاریخ ۱۵ حوت به بعد به روی “پسران” باز خواهند بود.

در همین حال، معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، گفته که این اداره با ۳۸ دانشگاه و موسسه تحصیلات‌عالی خصوصی تفاهم‌نامه جذب دانشجو امضا کرده است.

براساس اطلاعات منتشر شده، دانشجویانی که از آدرس این وزارت به دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات‌ خصوصی معرفی می شوند شامل تخفیف در پرداخت فیس می‌گردند.

این وزارت گفته است پسران جوان که علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی هستند از نشر اعلامیه تا ۴ حمل فرصت دارند تا با کاپی تذکره تابعیت و دو قطعه عکس به معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ مراجعه کنند.

این امتیاز فقط شامل حال پسران می‌شود و دختران از ان محروم هستند.

گزارش‌ها حاکیست که صدها هزار دختر پس از ممنوعیت تحصیل خانه‌نشین شده‌ و برخی‌شان هم مجبور به ازدواج اجباری شده‌اند.شماری هم با خانواده‌شان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجر شده‌اند.

پیشتر، دولت ایران اعلام کرد خانواده‌هایی که در یک سال پیسین به ایران مهاجر شده، انگیزه مهاجرت شان ادامه تحصیل دختران‌شان در این کشور است.

صادق رضادوست، مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران گفته که دلیل مهاجرت افغان‌ها به این کشور تحصیل فرزندان‌شان است.

رضا دوست، می‌گوید پس از اگست ۲۰۲۱ و حاکمیت طالبان، بیش از یک میلیون مهاجر وارد ایران شده‌اند.

به گفته او، در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هزار دانش‌آموز و حدود ۶۰ هزار دانش‌جو افغانستانی در مکاتب و دانشگاه‌های ایران در حال تحصیل هستند. رضا دوست گفته است که مردم افغانستان با توجه به همه‌ی مشکلاتی که دارند به تحصیل فرزندان خود اهمیت زیادی می دهند و این یکی از دلایل مهاجرت افغانستانی‌ها به جمهوری اسلامی ایران است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *