دفتر نخست وزیر طالبان (ریاست‌الوزرا) با نشر خبرنامه‌ای گفته است که مولوی ذاکر، رئیس دفتر معاونیت سیاسی نخست وزیر طالبان با ماروین توماس پاترسان، مسؤول سیاست داخلی و دنی بوگاو جولین لینی مسؤول امور اقتصادی دفتر نمایندگی سیاسی سازمان‌ملل به روز سه شنبه (۲۲ حمل) دیدار و گفت‌وگو کرده است.

آنطوری‌که در خبرنامه آمده مولوی ذاکر در این دیدار خواهان افزایش کمک‌های بشری در افغانستان شده است.

جانب یوناما هم وعده داده که تلاش می‌کند زمینه جلب کمک‌های بیشتری را برای افراد نیازمند جلب کند.

طالبان و یوناما
پس از این‌که طالبان کار زنان در ساختارهای سازمان ملل در افغانستان را ممنوع کردند، یوناما در واکنش به این تصمیم‌گیری، تمامی کارمندانش را به رخصتی اجباری فرستاد

در خبرنامه در باره تیرگی روابط میان سران طالبان و یوناما و تنش ایجاد شده بر سر مساله کار زنان در دفاتر سازمان‌ملل در افغانستان اشاره‌ای نشده است، موضوع که واکنش‌های گسترده‌ای بین‌المللی را به همراه داشت.

یوناما در اعتراض به تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در ساختارهای سازمان‌ملل، تمامی کارمندانش را تا ۱۵ ثور به رخصتی اجباری فرستاد.

این دفتر گفته است که حضور زنان برای سازمان‌ملل در افغانستان مهم و حیاتی است و بدون زنان نمی‌توانند به فعالیت‌ عادی ادامه دهد.

از جانب دیگر، انتقادها از سیاست یوناما در برابر طالبان در چند روز اخیر افزایش یافته است.

پیشتر ائتلاف جنبش‌های زنان معترض افغانستان، یوناما را به اختیار کردن سیاست نرم و مدارا با طالبان متهم کرد.

این ائتلاف می‌گوید یوناما علاوه بر این‌که از حقوق زنان افغانستان حمایت و دفاع نکرد، حتی از حقوق بشری کارمندان خود دفاع نتوانست و بهتر است دروازه این سازمان در افغانستان بسته بماند.

این ائتلاف مدعی شده که انعطاف‌پذیری بیش از حد یوناما در برابر طالبان زمینه هر چه بیشتر سرکوب مردم به ویژه زنان را از سوی این گروه فراهم کرده است.

حزب جمعیت اسلامی افغانستان حمایت خود را از ائتلاف جنبش‌های زنان معترض اعلام کرد و یوناما را یک نهاد “عیب‌پوش” طالبان خواند.

این حزب، از سازمان‌ملل خواسته است که ماهیت کاری نمایندگی سیاسی خود را در افغانستان مورد بازنگری قرار دهد.

پیشتر سازمان‌ملل دو بار هیات بلندپایه‌ای را جهت گفتگو با طالبان و پیدا کردن راه حل برای بازگشت زنان به کار با نهادهای خیریه بین‌المللی به افغانستان فرستاد اما این گفتگوها نتایج ملموسی به همراه نداشته است.

در حالی‌که اعتراضات در داخل کشور و فشارهای بین‌المللی در برابر سیاست ضد ستیزانه‌ای طالبان گسترده بوده است اما طابان هنوز از موضع شان عقب نشینی نکرده‌اند.

صحبت و گفتگو

در خبرنامه دفتر نخست وزیر طالبان گفته شده که هیات یوناما حل مسایل را از طریق گفتگو بهترین گزینه برای رسیدن به یک تفاهم خوانده است.

در خبرنامه آمده است: “هیات یوناما گفته است که مسایل را با امارت اسلامی از طریق صحبت و گفتگو حل می‌نماید.”

جانب طالبان نیز به حل مساله از طریق صحبت و گفتگو تاکید کرده و گفته طالبان آماده تعامل مثبت با جهان اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *