برنامه غذایی جهان از آنچه این سازمان گسترش بی سابقه فقر و گرسنگی در افغانستان خوانده به شدت اظهار نگرانی کرده و برای رسیدگی به این وضعیت بودجه فوری درخواست داده است.
این برنامه گفته که رقم نیازمنان به مواد غذایی در افغانستان به مرز ۲۹ میلیون تن رسیده، که افزایش این افراد در طول سالهای گذشته بیسابقه است.
برنامه غذایی جهان در توییتی گفت که به صورت فوری به ۹۳ میلیون دالر نیاز دارد تا ۱۳ میلیون تن را در ماه اپریل، تحت پوشش قرار دهد.
این برنامه میگوید، در شش ماه آینده به ۸۰۰ میلیون دالر دیگر نیاز دارد تا به نیازمندان در افغانستان کمک کند.
پس از حاکمیت طالبان میلیونها نفر بیکار شدند و سپس سیاست ضدستیزانه این گروه نیز باعث شد که هزاران زن کار و شغل خود را در موسسات داخلی و بینالمللی از دست بدهند. در کنار این سیاست، خشکسالی، زلزله و سیلاب منجر به ایجاد بحران اقتصادی در کشور شد.
کارشناسان مسایل اقتصادی بارها از گسترش بحران اقتصادی که منجر به افزایش فقر و گرسنگی در کشور میشود هشدار دادند، اما طالبان هیچ توجهی به این هشدارها نکردند و حتی استدلال کردند که “امارت اسلامی” را طالبان برقرار کردند و مردم “روزی” شان را از خدا بخواهند.


ریلیف ویب از قول برنامه غذایی جهان گزارش داده است که افغانستان در صدر فهرست عملیات کمکرسانی این سازمان قرار دارد.
این برنامه گفته است که بیش از ۲۰ میلیون تن در درجه اضطراری بحران و عدم مصئونیت غذایی در افغانستان قرار دارند.
در سال ۲۰۲۲ برنامه غذایی جهان به کمک کشورها و نهادهای مختلف، توانست برای بیش از ۲۳ میلیون تن در افغانستان غذا تهیه کند.
پیشتر یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمانملل با انتشار توییتی نوشت که ۸۰۰ هزار زن و دختر در افغانستان دچار سوءتغذیه اند و آنرا زنگ خطری برای ا خواند.
یونیسف گفته است در صورت عدم توجه به این خطر، ممکن شمار مبتلایان به سوءتغذیه افزایش یابد.