بدنبال ممنوعیت کار زنان در ساختارهای سازمان ملل در افغانستان و پایان مهلت ۴۸ ساعته عدم حضور کارمندان این سازمان، یوناما یا هیات معاونیت سازمان ملل در افغانستان ۲۶ روز دیگر این مهلت را تمدید کرد.
افغانستان اینترنیشنال از قول منابع خود گزارش داده است که یوناما تا ۱۵ ثور یعنی ۲۶ روز دیگر تمامی کارمندان این سازمان به شمول مردان را به رخصتی اجباری فرستاده است.
طالبان پس از ممنوعیت کار زنان در سازمانهای داخلی و بینالمللی در افغانستان سه روز پیش کار زنان در دفاتر سازمانملل را تعلیق کردند.
یوناما گفته که این تصمیم طالبان را دریافت کرده است که زنان کارمند این سازمان به دلالیل که هنوز معلوم نیست نمیتوانند به وظایف شان برگردند.
سازمان ملل هشدار داده است که این تصمیم طالبان روند کمکرسانی به ۲۹ میلیون نفر نیازمند را مختل میسازد.
این تصمیم طالبان واکنشهای گسترده بینالملل راه به همراه داشت.
امروز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل وجود کارکنان زن در کار این سازمان در افغانستان را کاملا ضروری دانست.
آقای گوترش امروز در توییتی نوشت: «کارکنان زن سازمان ملل برای انجام کارهای ما از جمله در ارائه کمکهای حیاتی کاملا ضروری هستند. صدای زنان و دختران در تصمیمگیریهای بشردوستانه کمرنگ است. اما زمانی که آنها هم شامل شوند، نتیجه برای همه قویتر است.»


سازمان ملل میگوید که ۳۳۰۰ کارمند این سازمان در واکنش به ممنوعیت طالبان در خانه ماندند.
شورای امنیت سازمان ملل پس از این تصمیم طالبان جلسه اضطراری برگزار کرد و خواستار لغو این ممنوعیت شد.
روز شنبه اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که این تصمیم ناقض قوانین بینالمللی است و هشدار داد که در کمکهای بشردوستانه به افغانستان تجدید نظر خواهد کرد.
ادامه گفتوگوهای در سطح بالا
گفته شده است که هیات نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، تلاش میکند سران طالبان را قناعت بدهند تا زنان به کار شان در این سازمان برگردند.
یک منبع در سازمان ملل به افغانستان اینترنشنال گفته است که گفتوگوهای دیپلوماتیک با رهبران طالبان در سطوح بالا ادامه دارد تا این گروه را متقاعد کند که تصمیم خود را تغییر دهد.
به گفته این منبع روز یکشنبه شماری کوچکی از کارمندان مرد به دفاتر کاری خود برگشتند، ولی بیشتر این کارمندان برای همدلی با کارمندان زن، از خانههای خود کار کردند.
گفته شده کارمندان زنی که در زمینههای بهداشت و درمان، تغذیه و آموزشهای ابتدایی اشتغال دارند، مشمول این ممنوعیت کاری نمیشوند.