منابع در وزارت امور خارجه هند و سفارت افغانستان در دهلی‌نو، بسته شدن مکتب سید‌جمال‌الدین افغان در دهلی را تایید کرده و گفته‌اند که در ماه مارچ برای همیشه این مکتب به روی دانش‌آموزان افغانستانی بسته خواهد شد.

این مکتب در سال ۱۹۹۴ به‌عنوان یک مرکز آموزشی برای کودکان مهاجر افغانستان در هند شروع به کار کرد و در سال ۲۰۰۸ تنها مکتب ابتدایی افغان‌ها در هند ثبت شد، سید جماالدین افغان در سال ۲۰۱۷ به لیسه ارتقا پیدا کرد.

گفته شده که ۳۰۰ دانش‌‌آموز پسر و دختر افغانستانی با معلمان افغان در این مکتب به طور مختلط درس می‌خواندند.

این یکی از بزرگ‌ترین مکاتب افغانستان خارج از مرزهای کشور بود که فعالیت آن به طور رسمی از سوی حکومت‌های پیشین به رسمیت شناخته شده بود و تمامی هزینه‌های آن از سوی کابل پرداخت می‌شد.

روزنامه ایندین اکسپرس، دیروز (جمعه ۲۵ حمل) گزارش داد که دلیل بسته شدن این مکتب، عدم به رسمیت شناختن مدارک این مکتب از سوی وزارت معارف طالبان است.

یک مقام وزارت امور خارجه هند به این روزنامه گفته که قرار است تمامی دانش‌آموزان مکتب سید‌ جمال‌الدین افغان به مکاتب هندی منتقل شوند.

بیم آن می‌رود که ده‌ها معلم این مکتب بی‌کار شوند، اما سفارت افغانستان در هند به روزنامه ایندین اکسپرس گفته است که برای پیداکردن کار برای معلمان این مکتب تلاش می‌کند.

در حالی‌که طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده‌اند، در این مکتب دختران به زبان‌های دری و پشتو تا صنف دوازدهم درس می‌خواندند.

تعطیل شدن این مکتب پس از سه دهه فعالیت نگرانی‌های شدیدی را از گسترش سیاست ضد آموزش و تحصیل طالبان علیه دختران ایجاد کرده است.

هند هر چند مانند ایران و پاکستان روابط قوی و مستحکم با طالبان ندارد، اما بسته شدن مکتبی که دختران و پسران در صنف‌های درسی آن به صورت مختلط شرکت می‌کردند، پرسش‌های زیادی را ایجاد کرده است.

طالبان تلاش دارند تا مراکز دیپلماتیک افغانستان در خارج از کشور را در کنترول بگیرند و همزمان سیاست‌های خود را در قبال زنان، تحصیل و کار در این مراکز و نمایندگی‌ها در برابر اتباع افغانستان اعمال کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *