کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان ضمن محکوم کردن ممنوعیت کار زنان در ساختارهای سازمان‌ملل از سوی طالبان گفته است که طالبان با این تصمیم، اهانت بزرگی بر جوهر و فلسفه سازمان ملل مرتکب شده‌اند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از طالبان خواسته است که فورا به تصمیم منع کار زنان در ساختارهای سازمان‌ملل بازنگری کنند

این کمیسیون با انتشار اعلامیه‌ای گفته است: “کمیسیون‌ مستقل‌ حقوق‌بشر افغانستان، این اقدام طالبان را مداخله در امور کاری و ارزش‌های سازمان مللِ‌متحد دانسته و آن‌را جداً نکوهش می‌کند.”

طالبان هر چند به طور رسمی در باره ممنوعیت کار در دفاتر سازمان‌ملل چیزی نگفته اند اما یوناما، هیات معاونیت سازمان ملل در کابل گفته که از این تصمیم طالبان مطلع شده است.

طالبان نخست آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرد، سپس به ممنوعیت تحصیل و کار زنان فرمان دادند. در کنار محدودیت‌های گسترده‌ای طالبان علیه زنان، این گروه کار زنان در دفاتر سازمان‌ملل در افغانستان را نیز منع کرده است.

امروز قرار است که شورای امنیت سازمان ملل برای بحث درباره‌ی تصمیم اخیر طالبان تشکیل جلسه دهد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در پیامی از طالبان خواست که فورا ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل را لغو کنند.

با این حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید که طالبان با تصمیمِ جدید خود در باب ممنوعیت نقش زنان در ساختارهای سازمانِ‌ملل‌متحد، یک‌بار دیگر ضربۀ شدیدی به موازین حقوقِ‌بشر و ارزش‌های سازمان‌مللِ‌متحد وارد کرده‌اند.

در اعلامیه کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، این تصمیم طالبان یک چالش جدی بر سر کار و فعالیت نهادهای امداد‌رسان بین‌المللی خوانده شده است. نهادهای که گفته شده برای میلیون‌ها نفر خدمات رسانی می‌کنند.

یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل ناوقت دیروز اعلام کرد که درصدد رسیده‌گی به نیاز‌های ۱۹ میلیون کودک در سال جاری در افغانستان است، که رسیدگی به آنها بدون زنان امکان پذیر نیست.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است: “این تصمیمِ طالبان در حالی‌ اتخاذ گردیده‌است ‌که مردم فقیر و بی‌بضاعت ما به حمایت‌های عاجل و بشردوستانۀ جهانی اشد ضرورت دارند و رویکردهایی از این‌دست، زندگیِ تعدادی بسیار وسیعی از شهروندانِ کشور را با مخاطرۀ جدی مواجه خواهند ساخت.”

در اطلاعیه این کمیسیون آمده است که کمیسیون مستقلِ‌حقوق‌بشر افغانستان، که در امور کاریِ خود، با ساختارهای سازمان‌ملل متحد هم‌گرایی دارد، از نقش و هدف این سازمانِ مهمِ بین‌المللی آگاه است و آن‌را برای افغانستان مهم و حیاتی می‌پندارد.

این کمیسیون از طالبان خواسته است که فورا به ممنوعیت کار زنان در ساختارهای سازمان‌ملل پایان دهند.

در اعلامیه گفته شده: “مطابقِ منشورِ سازمانِ‌مللِ‌متحد، اعلامیۀ جهانیِ حقوقِ‌بشر و تعدادِ کثیری از کنوانسیون‌های بین‌المللی، زنان حقِ مساوی با مردان دارند و بدونِ هیچ‌نوع تبعیض، حقِ کار در نهادها، به‌شمولِ ساختارهای سازمانِ‌مللِ‌متحد را دارند.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *