بدنبال ممنوعیت کار زنان در سازماان ملل در افغانستان از سوی طالبان، این تصمیم طالبان واکنشهای گستردهای را به همراه داشته است.
انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در حساب توییترش این تصمیم طالبان را محکوم کرده و نوشت که بدون شک این تصمیم روند عملیات کمکرسانی را در سراسر افغانستان تضعیف میکند.


آقای گوترش هشدار داده است اگر زنان به مشاغل شان در سازمان ملل برنگردد، بسیاری از نیازمندان از دریافت کمکها محروم خواهند شد.
طالبان به طور شفاهی به زنان شاغل در سازمانملل فرمان دادهاند که دیگر نمیتوانند به وظایفشان در این سازمان ادامه دهند.
طالبان به طور رسمی هنوز در باره این تصمیمشان توضیح نداده اند، اما کارشناسان میگویند که این تصمیم طالبان سیاست فشار این گروه برای به رسمیت شناختن رژیم کابل است.
منتقدان طالبان میگویند که این گروه زنان افغانستان را برای رسیدن به خواست شان گروگان گرفتهاند.


نقض فاحش حقوق زنان
ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمانملل برای افغانستان از سران طالبان خواسته است که فورا جلو این فرمان را بگیرند.
آقای بنت، در حساب توییترش نوشت که این تصمیم طالبان نقض فاحش حقوق اساسی زنان افغان است.
او گفته که این تصمیم طالبان خلاف منشور ملل متحد است و روند خدماترسانی برای نیازمندان در افغانستان را مختل میکند.
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل هم در حساب توییترش نوشته است: “تاکتیکهای سیاسی کردن کمکهای بشردوستانه و اخاذی، اعمال سیاستهای عمدی هستند که از سوی طالبان به منظور فشار بر جامعۀ جهانی و سازمان ملل بخاطر به رسمیت شناختن حکومتشان استفاده میشود.”
او نوشته است: “این تصمیم طالبان باید محکوم شود و نباید به یک هنجار جدید تبدیل شود.”
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین امریکا برای صلح افغانستان نیز در واکنش به این اقدام طالبان در حساب توییتر خود نوشته است، رهبران طالبان در جلسات خصوصی و عمومی دوحه متعهد به رعایت این حقوق شدند و باید به تعهدات خود در قبال مردم افغانستان عمل کنند.