کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، طالبان را متهم کرده است که حقوق خانواده و بستگان قربانیان جنگ را نقض کرده اند.

این کمیسیون روز شنبه (۲۶ حمل) با انتشار اعلامیه‌ای گفت که طالبان در چند مورد اعضای خانواده و بستگان افراد متعلق به گروه‌های مخالف شان را تحقیر، اذیت و بازداشت کرده‌اند.

در اعلامیه آمده است: “طبقِ اطلاعات و شواهد، طالبان با اجساد قربانیان برخوردهای غیر انسانی نموده و حتا مراسم تدفین و زمینه برای عزاداری را به خانواده‌های غم‌دیده محدود و منع کرده‌اند.”

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید که این کار طالبان برخلاف تمام هنجارها و قوانین حقوق بشردوستانه بین‌المللی است.

اکمل امیری و بصیر اندرابی
کشته شدن این دو فرمانده واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است

اخیرا گزارش شد که طالبان برای بستگان جنگجویان که در سالنگ ولایت پروان کشته شدند، اجازه برگزاری مراسم مذهبی و تدفین را ندادند.

چند روز پیش، بصیر اندرابی و هفت جنگ‌جوی جبهه آزادی افغانستان در منطقه سالنگ ولایت پروان در درگیری با طالبان کتشه شدند.

هر چند طالبان می‌گویند که در این درگیری اکمل امیر نیز کشته شده، اما خبرهای ضد و نقیضی در باره کشته و زنده بودن او مخبابره شده است.

جبهه آزادی افغانستان هنوز خبر کشته شدن اکمل امیر را تایید نکرده اما گفته است که فرمانده بصیر اندرابی با سه محافظش در جنگ شدید با طالبان کشته شده‌اند.

افراد ملکی و بیگناه

کمیسیونِ‌مستقلِ‌حقوقِ‌بشرِ افغانستان، می‌گوید بستگان و اعضای خانواده این جنگجویان که همه افراد ملکی و بی‌گناه بودند از سوی طالبان آزار و اذیبت شده‌اند.

این کمیسیون می‌گوید که طالبان برخوردهای وحشتناک که نشانگر تخطی گسترده از حقوق بشری است، را در برابر افراد ملکی و بستگان قربانیان جنگ مرتکب شده‌اند.

در اعلامیه آمده است که این تخطی‌ها و نقض حقوق بشری روز به به روز از سوی طالبان تشدید می‌شود.

در اعلامیه آمده است: “از سوی دیگر، نیروهای طالبان، به خانه‌های تعدادی از اقاربِ قربانیان حمله‌ور شده و اعضای خانواده و نزدیکانِ آن‌ها را اذیت، تحقیر و بازداشت کرده‌اند. این نمونه‌ها در ولایت‌های کابل، کاپیسا و پروان ثبت شده و سببِ خشمِ مردمِ افغانستان گردیده‌است.”

این کمیسیون از نهادهایی که در زمینۀ حمایت از حقوق‌بشردوستانۀ ‌بین‌المللی در سطحِ جهان، منطقه و افغانستان مأموریت دارند خواسته است تا با واکنش‌های فوری، جدی و مؤثر، جلوِ نقض حقوق شهروندان ملکی و بی‌دفاع را بگیرند.

در اعلامیه گفته شده: “کمیسیون‌مستقل‌حقوق‌بشر افغانستان، از نهادها و فعالان حقوقِ‌بشر می‌طلبد تا با مستندسازیِ دقیقِ چنین حوادثِ ناگوار، ساختارها و دادگاه‌های بین‌المللی رسیدگی به نقض حقوقِ‌بشر و حقوق‌بشردوستانۀ بین‌المللی را یاری کنند.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *