وزارت تحصیلات‌عالی طالبان درخواست شورای علمای شیعه افغانستان برای شامل‌ساختن فقه جعفری در نصاب آموزشی را رد کرده است.

بر اساس مصوبه جلسه شورای رهبری این وزارت، چند دلیل برای رد این درخواست ذکر شده، از جمله این‌که در صورت پذیرش آن، سایر مذاهب موجود در افغانستان هم خواهان نصاب جداگانه خواهند شد.

به گزارش بی‌بی‌سی، در مصوبه این جلسه، آمده است که «تقاضای شورای علمای شیعه به دلیل این‌که یک نظام واحد نیازمند نصاب و قانون واحد است، عملی نیست».

پیش از این فقه شیعه در دانشگاه بامیان، که ولایتی عمدتا شیعه‌نشین است، تدریس می‌شد. اما چندی پیش گزارش‌هایی نشر شد مبنی بر این‌که تدریس فقه شیعه از برنامه آموزشی دانشگاه بامیان حذف شده است.

در مصوبه وزارت تحصیلات‌عالی طالبان آمده که دانشگاه بامیان، دانشگاه مشترک محصلین اهل تسنن و اهل تشیع است که از طرف اداره ملی امتحانات بدون در نظر گرفتن مذهب، دانشجو جذب می‌کند.

در حال حاضر درس «ثقافت اسلامی» بر اساس فقه حنفی (اهل تسنن) در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود.

در بخشی از فیصله‌نامه نشست شورای رهبری وزارت تحصیلات‌عالی طالبان در رد درخواست شورای علمای شیعه گفته شده است: “تعدد نصاب در دانشگاه‌ها سبب ایجاد صنف‌های اختصاصی، جذب استادان حرفه‌ای اختصاصی و زمینه‎‌ساز مناقشه برای دانشجویان خواهد شد.”

پیشتر شورای علمای شیعه افغانستان از طالبان خواسته بود که مذهب تشیع را به رسمیت بشناسد، زمینه اجرایی شدن قانون احوال شخصیه اهل تشیع را فراهم کند و این‌که کارمندان شیعه در ادارات دولتی جذب شوند، طالبان هر سه این درخواست را رد کرد‌ه‌اند.

با روی‌کار آمدن طالبان که قرائت ویژه خود را از دین دارند، نگرانی‌ها از محدودیت آزادی مذهبی در افغانستان همواره مطرح شده است.

نهادهای بین‌المللی نیز قبلاً اظهار نگرانی کرده بودند که وضعیت آزادی مذهبی و عقیده در افغانستان تحت حاکمیت طالبان «به‌شدت رو‌به‌وخامت» گذاشته است.

گرچه طالبان تاکید می‌کنند که هیچ محدودیتی علیه مذاهب اسلامی، بویژه مذهب شیعه در افغانستان، اعمال نکرده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *