زنان در حاکمیت طالبان

وزرای خارجه ۲۳ کشور و نماینده اتحادیه اروپا از اعتراضات زنان که برای رسیدن به حقوق شان، صدای خود را بلندکرده، حمایت کرده‌اند.

دولت بریتانیا به مناسبت هشت مارچ، روز جهانی زن، بیانیه مشترک موسوم به وضعیت زنان و دختران افغانستان را منتشر کرده و گفته است: “ما برای قدردانی از شجاعت فوق‌العاده زنان و دختران در افغانستان متحد می شویم.”

در بیانیه آمده است: “علیرغم افزایش محدودیت‌ها و ایجاد ترس و وحشت از سوی طالبان، آنها [زنان] همچنان به حمایت و کمک به خانواده‌ها و جوامع خود ادامه می دهند. ما بسیاری از جوامع و افغان‌های که قویاً و شجاعانه در حمایت از زنان و دختران افغان ایستاده اند راتحسین می کنیم.”

این بیانیه از سوی وزرای خارجه استرالیا، بلژیک، بلغارستان، کانادا، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، عربستان سعودی، هلند، نیوزیلند، ناروی، قطر، کوریا، اسپانیا، سویدن، سوئیس، ترکیه، امارات متحده عربی، بریتانیا، ایالات متحده و نماینده عالی اتحادیه اروپا منتشر شده است.

امضا‌کنندگان این بیانیه از دسترسی کامل زنان و دختران به آموزش در مکاتب و دانشگاه‌ها، برگشت زنان به کار در همه بخش‌ها، دسترسی زنان به کمک‌های بشردوستانه و دریافت خدمات اولیه و اساسی حمایت کرده‌اند.

در بیانیه از آنچه در برابر زنان در افغانستان صورت می‌گیرد اظهار نگرانی شده و از طالبان خواسته شده به تعهدات‌شان در قبال مردم و جامعه‌بین‌المللی پایبند باشند.

این بیانیه در حالی منتشر شده که وزیر تحصیلات‌عالی طلبان  به ادامه ممنوعیت تحصیل و کار زنان براساس استخاره رهبر گروه تاکید کرده و گفته است که استخاره ملاهیبت‌الله آخندزاده تا هنوز اجازه برگشت زنان به تحصیل و کار را نداده است.

او خطاب به مردم گفته که امیر طالبان نمی‌تواند خلاف شرع عمل کند و تحصیل و کار دختران و زنان همچنان تعلیق است.

زنان در حاکمیت طالبان
وزاری خارجه 23 کشور می‌گویند وضعیتی که در یک‌ سال‌و‌نیم گذشته در افغانستان اتفاق افتاده بدترین حالت در عرصه حقوق بشری در دنیا بوده است

امضا کنندگان بیانیه همچنین از سران طالبان خواسته که آندسته از تصامیم، فرامین و محددیت‌های که دختران و زنان افغانستان را از حقوق و آزادی‌های شان محروم می‌کنند را فورا لغو کنند.

وزاری خارجه این کشورها می‌گویند وضعیتی که در یک‌ سال‌و‌نیم گذشته در افغانستان اتفاق افتاده بدترین حالت در عرصه حقوق بشری در دنیا بوده است.

در بیانیه آمده است که اقدامات زیانبار و ویرانگر طالبان در آینده اقتصادی و جامعه افغانستان قابل جبران نخواهد بود.

در بیانیه گفته شده: “احترام کامل به حقوق بشر و آزادی های اساسی زنان و دختران و مشارکت برابر و معنادار آنان در جامعه نه تنها به خودی خود هدف است، بلکه پیش نیاز توسعه پایدار اقتصادی و سیاسی، انسجام اجتماعی، ثبات و صلح در افغانستان است.”

وزیرا 23 کشور به بیانیه ماه دسبمر 2022 سازمان همکاری اسلامی (OIC) اشاره کرده‌اند، بیانیه‌ای که تصمیم طالبان برای جلوگیری از دسترسی زنان و دختران به آموزش و کار مغایر با قوانین اسلامی خوانده شده است.

این وزرا گفته‌اند که عمیقاً نگران بحران جاری در افغانستان هستند، بحران که به گفته آنان گریبان میلیون‌ها افغان را گرفته و آنها را در آستانه قحطی و گرسنگی قرار داده است.

در بیانیه هشدار داد شده فرمان طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان، کمک رسانی به ۲۸ میلیون افغان نیازمند به کمک‌های بشردوستانه را با خطر جدی مواجه کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *